Zille Manufaktúra

Zille Manufaktúra

Rozetta nyaklánc

2017. október 31. - Hartmann Zille

Eladó!!  Ára: 2000Ft

Ezek a motívumok inspirálták ezt a nyakláncot. Igaz, hogy csak öt ágú és nem hat, mint a mintán, de ezért olyan "Zillés". A formája csak az összeállításkor alakult ki, menet közben. Remélem a motívumhoz fűződő jelentéseket is sikerült belefűznöm a nyakláncba.

Rozetta : Kör alakú, legkönnyebben ékrovással készített díszítmények. Az alapja általában hatszögű, de lehet 8, 10, 12 szögű is, sőt a székelyek még 7 szögűt is faragnak. Lehet őket pozitív vagy negatív változatban is faragni (ez azt jelenti, hogy a minta emelkedik ki vagy a háttér). Ezek a díszek lehetnek a kozmikus világ szimbólumai, megjeleníthetik a napot, gyógyító erőt is tulajdonítottak neki, de adott estben a férfi jelölője is lehet.rozetta

rozetta 2

rozetta_nyaklanc3.JPG

rozetta_nyaklanc4.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://zillemanufaktura.blog.hu/api/trackback/id/tr1913120084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása